Brändiuudistus 2022

Vuosi sitten aloitimme pohdinnan brändimme uudistamisesesta. Tiimi oli kasvanut ja koimme, että ulospäin äänemme ei vastannut yrityksen potentiaalia ja arvoja. Mutta mitä nämä määrittämättömät arvot edes ovat?

 

Mikä on Karu?

Luonnollisesti  aloitimme brändiprosessin yhteisesti pohtimalla, mikä tekee tuotantoyhtiöstämme erityisen. Keitä me, Karu Films, olemme?

Ilman asiakkaitamme ei olisi Karua. Luonnollisesti siis esittelemme osaamistamme asiakastöidemmekautta. Sen sijaan, että selitämme ummet ja lammet osaamisestamme, voimme näyttää töitämme. Ammattitaitomme puhuu enemmän kuin tuhat ylistävää adjektiivia.

Arvostamme funktionaalista kauneutta. Tuomme projekteihin näyttävyyttä kun sillä on merkitystä, emmekä kaihda kunnianhimoisiakaan suunnitelmia. Poimimme asiakkaidemme visiosta oleelliseen viestin ja rakennamme siitä valloittavan tarinan. Moni saa kuvan liikkumaan, mutta Karu saa sen elämään.

Karu on sen tekijät. Perustajien, Laurin, Antin ja Turkan, rinnalle on noussut runsas ammattilaisten joukko. Enää porukkamme ei mahdu Hiaceen, vaan tähän huippureissuun on vuokrattava koulubussi. Uusi brändimme korostaa tekijöitämme sekä ammattilaisina että tyyppeinä, joten jokaisen tekijän tarinan voi nyt lukea nettisivuiltamme.

 

Karun ääni ja ilme

Muutimme tapaa, jolla kerromme itsestämme – visuaalisesti ja kielellisesti. 

Karun kärkiosaaminen on elokuvallisessa ilmaisussa, markkinoinnin kokonaisvaltaisessa ymmärtämisessä sekä visuaalisessa ammattitaidossa. Kiteytimme osaamisemme kolmeen kategoriaan: Brändielokuvat, Markkinointisisällöt ja Animaatiot. Ymmärrämme omat vahvuutemme ja osaamme kertoa niistä asiakkaillemme. 

Visuaalinen ilmeemme jatkaa tummanpuhuvana, mutta raikastettuna. Ajanmukaistimme brändimme typografiasta, animoituihin kuvituksiin, jotka itse sain itse toteuttaa. Ilmeemme näyttää Karulta: kursailemattoman karsittu, mutta ajanmukainen ja tuore.

 

Mutta mitä seuraavaksi?

Uutena tekijänä minun on ollut ilo olla mukana Karun uudistuksessa ja nyt edessä on uuden brändin käyttöönotto. Karun sisällä on halu kehittyä ja kasvaa, ja uskon että tämä halu vie meitä eteenpäin yhteisellä reissullamme. Jatkossa tarinoitamme voikin lukea reissupäiväkirjamme sivuilta.

 

Vilja