Karun uusi showreel: Esittelyssä videotuotanto ja animaatio

Monelle tuotantoyhtiölle showreelin tekeminen on kenties se vaikein tehtävä. Itsestä kertominen ja omien videotuotantojen tai animaatioiden nostaminen jalustalle on usein kaikista hankalinta vaikka esittelyvideoiden tuottaminen muille firmoille olisikin rutiinia. Ajatus siitä, että Karu Filmsin olemus, animaatiot ja videotuotannot sullottaisiin noin minuutin mittaiseen videoon, tuntui alkuun tuskalliselta.

Monikanavainen videotuotanto, uhka vai mahdollisuus?

Oman haasteensa toi myös videotuotanto- ja animaatioprojektien laajuus. Tänä päivänä videotuotannon lopputuloksena on harvoin enää pelkkä yksittäinen vaakavideo. Mediakentän ollessa murroksessa ja tuhannessa eri kanavassa, tulee projektien lopputulosten toimia monessa mitassa ja muodossa, yhdessä ja erikseen. Onneksi nykyään Karulla on työnäytteitä mistä valita parhaita. Teemme vuosittain yli sata erilaista videotuotanto- ja animaatioprojektia lukuisille erilaisille asiakkaille aina yrityksistä yhteisöihin ja hankkeisiin. 

Tämä monipuolisuus tuli kääntää voitoksi showreeliä suunnitellessa. Monipuolisuutta kuvastoon toi monimediaiset videotuotantokampanjat, brändielokuvat ja animaatiot, joita olemme viime vuosina päässeet tekemään. Yhä useampi projekti jatkuu eri kanavissa aina videosta valokuviin ja TV-spoteista ulkomainoksiin. Joidenkin projektien kohdalla voidaan puhua myös varsinaisesta ilmiöstä. Esimerkiksi suunnittelemamme ja toteuttamamme animaatiot Ilves Hockeyn ottelutapahtumien alkushowhun nousi laajasti esiin mediassa ja fanien keskuudessa. Myös näille ilmiöille halusimme varata paikan showreelin vikkelästä rytmistä.

Arvot ja meininki näkyviin!

Halusimme, että showreelimme olisi enemmän kuin tavallinen videotuotantojen ja animaatioiden työnäyte-esittely. Siinä tuli olla ripaus Karun omintakeista meininkiä, johon kuuluu välitön huumori mutta myös intohimoinen suhtautuminen luovaan työhön. Videotuotantojen tekeminen on useimmiten keikkatyötä. Kun hyvällä porukalla reissataan, on huumori “laadukasta” ja usein esiintyvää. Positiivinen meininki kääntyy myös projektin eduksi. Kun tekijöiden mielet pysyvät virkeinä ja meininki setissä kannustavana, on myös lopputulos parempi. Luovat ratkaisut tykkäävät myös syntyä kannustavassa ja kepeässä ilmapiirissä. Karulla onkin ollut jo alkuvuosista lähtien oma lentävä lauseensa tai mottonsa, joka kuvastaa tätä meininkiä: “jokainen keikka on huippureissu”. Showreeliin pääsikin mukaan myös kasa making of -materiaalia, joka tarjoaa kurkistuksen tähän ilmiöön.

Tässä se lopulta on: Karun videotuotanto- ja animaatioshowreel!

Näistä eri lähtökohdista showreel lopulta syntyi! Se on ainutlaatuinen yhdistelmä Karun videotuotanto- ja animaatio-osaamista mutta myös omintakeista meininkiä. Showreel väläyttelee myös palautteita kansan syvistä riveistä ja ilmiöitä tuotantojen takaa. Katso koko showreel alta!