Hahmovetoinen mainosvideo ilmalämpöpumppujen markkinointiin

Asiakas

Combi Cool / Mainostoimisto Bananas

Mainosvideot

Käsikirjoitus

Konseptointi

Ohjaus

Videotuotanto

Käsikirjoitimme, ohjasimme ja tuotimme huumoria pursuavat mainosvideot ilmalämpöpumppuja asentavan ja myyvän Combi Coolin markkinointia varten.
Tavoitteena erottuva mainosvideo

Mainostoimisto Bananas halusi kokeilla asiakkaansa Combi Coolin markkinoinnissa jotain uutta. Ilmalämpöpumppuja myyvän ja asentavan yrityksen markkinointikampanjaan haluttiin massasta pomppaavat mainosvideot. Apuun otettiin Karun videotuotanto-osaaminen ja härö huumorintaju.

Tavoitteemme oli käsikirjoittaa ja tuottaa mainosvideot sekä jäähdytys- että lämmityskaudelle. Markkinoinnin kohteena toimi Samsungin edistykselliset Windfree -laitteet ja kohderyhmänä sekä ilmalämpöpumppujen loppukäyttäjät, että laitteiden asentajat. Mainosvideoiden tuli lisäksi taipua myös moneen eri formaattiin, sillä levitys tehtiin sekä somealustoille, netti-TV kanaville että verkkosivuille.

 

Hahmovetoisella huumorilla kohti tuloksia

Halusimme luoda kampanjalle mieleenpainuvat hahmot, joiden avulla pystyimme havainnollistamaan Samsungin tuotteiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Tarinassa tuli huomioida myös jatkettavuus, joten samoista hahmoista piti pystyä ammentamaan useamman mainosvideon verran. Hahmojen käyttö mainosvideoissa edistää myös brändin tunnettuutta vahvemman muistijäljen kautta. Tutkimusten mukaan muistettavan hahmon ja brändin yhdistäminen parantaa erottuvuutta ja muistettavuutta.

Näin syntyi idea Mr. Normijäbästä ja Mr. Wind Freestä. Kontrastikkaasta kaksikosta, joista toinen on jatkuvasti neuvoa vailla ja toinen kuin miehekkäimpien mainoskliseiden inkarnaatio, jolla on aina vastaus valmiina. Lausuttuna tietenkin legendaarisen möreällä Pasi Ruohosen mainosäänellä. Kahden hahmon hauska dynamiikka on komedioiden klassikkoaihio, josta pystyy ammentamaan useamman mainosvideon verran.

Tarkasti suunniteltu tuotanto hoidettiin kustannustehokkaasti yhdessä päivässä ja yhdessä lokaatiossa. Toinen mainosvideo sijoittui kesään ja toinen talveen, joten ääripäiden sääilmiöt tuli luoda tehosteiden avulla. Vaikka Karulta löytyy kosolti VFX-osaamista, hoidettiin efektit tällä kertaa praktisesti tekolumen avulla. Näin säästettiin aikaa myös kiireisesta jälkituotannosta. Tärkeä osa komediaa on rytmikäs leikkaus. Tässä mainosvideoprojektissa oman lisämausteen jälkituotantoon toi myös päähahmon, Mr Windfreen, dubbaus. Kaikki hahmon puhe tehtiin uudelleen astetta möreämmän mainosäänen toimesta. Näin saatiin luotua täydellisen cool hahmo edustamaan laadukkaita tuotteita. Lopputuloksena syntyi kaksi mainosvideota, jotka levitettiin niin verkkosivuille, netti-tv:seen kuin somekanaviin.

 

Mainosvideo, joka kerää kommentteja

Monikanavaisen julkaisun jälkeen saimme huomata, että Combi Coolille tehty mainosvideo keräsi melkoisen määrän positiivisia kommentteja erityisesti somekanavissa. Sponsoroidun mainosvideon tykkääminen saati kommentointi on harvinaista, eikä sitä varsinaisesti mainonnalla tavoitellakkaan. Oli kuitenkin mieltä lämmittävää nähdä miten erityisesti hahmovetoinen huumori puri somen selaajiin. Mainosvideossa osuttiin siis katsojien nauruhermoon ja hyvä niin! Kaikki tunnereaktiot lisäävät myös muistijälkeä, joten mainosvideon humoristisuus kääntyi asiakkaan eduksi.

Vuoden paras mainos!

Facebook kommentoija

Laitetaanko pakettiin jotain vastaavaa? Kysy tarjous ja keskustellaan lisää!

Muita samankaltaisia: