Animaatio-Monni kertoo lastensuojelusta

Asiakas

Monni-hanke

Animaatio

Animaatio

Monni on lastensuojelun kehittämisen hanke. Suunnittelimme ja toteutimme tarinallisen animaation Oma tiimi -kokeilusta asiakkaan käsikirjoituksen pohjalta.

Tavoite

Lastensuojeluun liittyy negatiivisia mielikuvia. Sanat sossu tai laitos harvoin yhdistetään iloiseen ja huolettomaan lapsuuteen, vaikka ne liittyvätkin hyvinvointityöhön. Monni-hankkeen tavoitteena on inhimillistää lastensuojeluprosessi ja estää lapsen liukuhihnamainen siirtyminen laitoksesta toiseen. Animaation haaste olikin piilottamisen sijaan esittää, miten synkältä lastensuojeluprosessi voi nuorelle näyttäytyä ja kertoa, miten MONNI voi valaista tätä polkua. 

 

Toteutus

Kuvituksiin loimme satukirjamaisen ja rosoisen visuaalisen tyylin. Mustavalkoinen synkkyys vaihtuu pirteisiin MONNI-väreihin samalla kuin kasvottomat laitokset vaihtuvat iloisiin ammattilaisiin. 

Hahmojen suunnittelussa tähtäsimme samaistuttavuuteen, joten ihmishahmot eivät selkeästi edusta mitään sukupuolta.  Päähenkilö on varautunut nuori, kun taas hanketta edustaa yliluonnollinen supersankari-Monni. Piirrosanimaatio mahdollistaa realismin ja fantasian yhdistymisen. Leikkisä animaatio tiivistää hankkeen tavoitteet tarinaksi.

Laitetaanko pakettiin jotain vastaavaa? Kysy tarjous ja keskustellaan lisää!

Muita samankaltaisia:
Eeppinen animaatio Ilveksen alkushowhun

Ilves Hockey

Ilveksen lätkäotteluiden alkushow-animaatio, jossa lihaksikas ilves-hahmo pistää vastustajat nippuun 90-luvun tiukimpien animaatioiden tyylillä.

Leffaetiketti haltuun animaation avulla

BioRex Cinemas

Ikoniset leffahahmot ohjeistavat leffaetiketin salat tässä BioRex-teattereille suunnatussa animaatiotuotannossa

Pullantuoksuinen animaatiovideo arvoista

Porokylän Leipomo

Lämminhenkinen animaatiovideo Porokylän Leipomolle