Riemastuttava ohjelmatunnus Ylen suurtuotantoon

Asiakas

YLE, Lasten tasavalta

Animaatio

3D-animaatio

Animaatio

Konseptointi

VFX

Lasten tasavalta on tarina Suomesta, jossa maata johtavat lapset. Riemukas ja kokeileva tv-sarja tarvitsi kaverikseen revittelevän tunnarin ja näyttävät efektit.

Tavoite

Lasten tasavalta on Ylen mittavimpia ohjelmatuotantoja lasten ja nuorten kohderyhmälle. Karun tehtävä oli vastata ohjelman ilmeestä sisältäen kaikki rekvisiittagrafiikasta ohjelmatunnuksiin ja visuaalisiin tehosteisiin. Tavoitteena oli luoda tunnari, jota ei skipata ja efektit, jotka herättävät tarinan eloon.

 

Toteutus

Lapset ja nuoret ovat vaativa yleisö, jolle ei mene mikä tahansa läpi. Ohjelman kunnianhimoinen idea ja kohderyhmä loivat sarjan tekijöille mielikuvitusta hivelevän haasteen. Teimmekin tiivistä yhteistyötä Ylen lavastus- ja pukusuunnittelun kanssa, jotta lasten valtakunta saatiin heräämään eloon uskottavalla tavalla.

Ohjelman tunnari yhdistelee erilaisia animaation tyylejä ja pyrkii riemastuttamaan katsojaa samalla esitellen ohjelman keskeisimmät hahmot. Halusimme, että ohi kiitävästä tunnarista voisi löytää jokaisella katsomiskerralla jotain uutta. Sarjakuvamainen väri-ilottelu pyrkii puhuttelemaan kohderyhmää ja antamaan ohjelmalle näkyvyyttä myös markkinoinnissa.

Lasten tasavalta sisältää useita erilaisia kuvitteellisia yrityksiä ja tv-ohjelmia, joille jokaiselle luotiin oma visuaalinen ilme. Halusimme, että kaikki materiaali on uskottavaa mutta samalla karikatyyri oikeasta maailmasta. Projektissa pääsi oikeuksiinsa Karun monipuolinen osaaminen ja tekijöiden omat persoonalliset tyylit.

"Yhteistyö Karun kanssa oli idearikasta ja innostavaa. Kaikki toteutui ajallaan ja yllättäviinkin tarpeisiin reagoitiin mutkattomasti. Karulaisten työstä hehkuu halu tehdä työ niin hyvin, että asiakas palaa takaisin."

Rami Saarijärvi, Ohjaaja, Yle

Laitetaanko pakettiin jotain vastaavaa? Kysy tarjous ja keskustellaan lisää!

Muita samankaltaisia:
Eeppinen animaatio Ilveksen alkushowhun

Ilves Hockey

Ilveksen lätkäotteluiden alkushow-animaatio, jossa lihaksikas ilves-hahmo pistää vastustajat nippuun 90-luvun tiukimpien animaatioiden tyylillä.

Leffaetiketti haltuun animaation avulla

BioRex Cinemas

Ikoniset leffahahmot ohjeistavat leffaetiketin salat tässä BioRex-teattereille suunnatussa animaatiotuotannossa

Pullantuoksuinen animaatiovideo arvoista

Porokylän Leipomo

Lämminhenkinen animaatiovideo Porokylän Leipomolle