Animaatioita, jotka pistää miettimään

Asiakas

YLE, Perjantai-ohjelma

Animaatio

Animaatio

Käsikirjoitus

Konseptointi

Ohjaus

Käsikirjoitamme ja toteutamme Perjantain animaatio-osuuden, joka kiteyttää viikottain vaihtuvan aiheen yllättävällä tavalla.
Tavoite

Perjantai on Ylen keskusteluohjelma, joka pureutuu ajankohtaisiin ja puhutteleviin aiheisiin. Perjantain tyyli on syväluotaava ja uusia näkökulmia etsivä. Perjantain tavoite on pistää katsoja miettimään. Ohjelman sisältö koostuu Sean Ricksin luotsaamista studiovieraiden haastatteluista sekä aiheen mukana vaihtuvista dokumenttielokuvista ja animaatioista. Animaation rooli on toimia lähetyksen välikevennyksenä ja aiheen kiteyttäjänä. Animaatioon luotua visuaalista ilmettä hyödynnetään myös ohjelman markkinoinnissa.

Toteutus

Suunnittelimme ohjelman juontajan Sean Ricksin pohjalta animaatiohahmon, jolle sattuu ja tapahtuu teemoihin liittyviä kommelluksia. Ilmeikkään hahmon ja lystikkään animoinnin avulla voidaan käsitellä vaikeitakin aiheita pilke silmäkulmassa. Animaatioiden ideat kumpuavat aiheiden visualisoinnista. Mitä näkökulmia voimme tuoda aiheisiin animaation avulla? Jokainen animaatio luodaan yhden viikon aikana, joten prosessissa korostuu kustannustehokas toteutus. Lisämausteen tarinaan tuo huolellinen äänisuunnittelu.

Kaikki Perjantai-animaatiot voit katsoa Youtube-kanavaltamme!

“Karun tekemät Perjantai-animaatiot ovat mielikuvituksen ilotulitusta. Ne ovat erittäin tärkeässä roolissa Perjantain tv-lähetyksissä. Nämä animaatiot ovat kestoansa suurempia tarinoita, joissa äly ja huumori kietoutuvat toisiinsa herkullisella tavalla.”

Juha Portaankorva, tuottaja, Yle Perjantai

600 000

katsojaa viikottain

4

julkaisukanavaa

1

animaatio viikossa

Muita samankaltaisia:
Eeppinen animaatio Ilveksen kotipeleihin

Ilves Hockey

Käsikirjoitimme ja suunnittelimme vauhdikkaan animaation Ilveksen kotipelien alkushowta varten

Raikkaita oppimisanimaatiota työelämästä

Työturvallisuuskeskus

Opettavainen animaatio Työturvallisuuskeskukselle silmätapaturmista.

Vauhdikkaat 3D-animaatiot älykkäistä varastoista

Fentec Oy

Loimme 3D-animaation keinoin napakat esittelyvideot Fentecin älykkäistä varastoratkaisuista