Sadan videon sapluuna

Asiakas

Tampereen yliopisto, Kaski Agency

Dokumentaarinen video

Ohjaus

Videotuotanto

Tuotimme lähes sadan videon sarjan Tampereen yliopistolle tulevaisuuden alojen tutkijoista.

Tavoite

Tampereen Yliopisto halusi esitellä monialaista ja uraauurtavaa tutkimustyötä. Tavoite oli haastatella ja kuvata lähes sataa alansa huippututkijaa. Mainostoimisto Kaski Agencyn ja Tampereen Yliopisto loivat videokonseptin, joka perustui lähikuviin tutkimustyöstä, kolmiosaiseen kysymyspatteristoon sekä tutkijan haastatteluun. Karun tehtävä oli huolehtia videoiden näyttävyydestä ja tuotannon sujuvuudesta.

 

Toteutus

Lähestyimme asiakkaidemme konseptia luomalla videoille yhtenäisen rakenteen.  Halusimme luoda tunnelmaa lähikuvilla ja huipentaa videot tutkijan esittelykuvaan, joka nostaa päähenkilön arvostavasti esiin.

Poikkeuksellisen mittavan videosarjan tuotanto vaati tarkkaa aikatauluttamista, kuvauspaikkojen ennakkotutkimusta ja huolellista kuvasuunnittelua. Tavoitteeseen päästiin ketterän ja taitavan työryhmän ansiosta. Videoita kuvattiin parhaimmillaan kolme päivässä edit-huoneen käydessä kuumana.

Asiakkaidemme työ konseptin ja tuotannon järjestelyjen suhteen teki projektista mahdollisen. Tutkijavideosarja onkin malliesimerkki kolmikantaisesta mallista, jossa asiakkaan, mainostoimiston ja tuotantoyhtiön yhteistyö näkyy positiivisesti läpi prosessin.

“Ihmisten kohtaaminen on tosi tärkeää. Moni tutkija on viesteissään nostanut esille kuinka mukava kokemus kuvaustilanne on ollut ja joillekin ihan vuoden kohokohta. Olette tosi hyvin saanut nämä ihmiset avautumaan ja olemaan niin luontevia.“

Annamari Merta, Tuottaja, Kaski Agency

Muita samankaltaisia:
Koskettavat tarinat vertaistuen tärkeydestä

Syöpäjärjestöt

Toteutimme Syöpäjärjestöjen vertaistukitoiminnasta videosarjan, jossa toiminnassa mukana olevat jakavat avoimesti kokemuksiaan.

Hullu vuosi 1991

NouHau Productions

Vastasimme Hullu vuosi 1991 -dokkarisarjan tuotannosta aina kuvauksista jälkituotantoon

Dokkareita, jotka pistää miettimään

Yle, Perjantai-ohjelma

Olemme tiiviisti mukana syväluotaavien Perjantai-dokkareiden tuotannoissa vastaten kuvauksesta, jälkituotannosta ja grafiikasta